Nis

Gençlerin profesyonel ve sosyal gelişimlerini desteklemek, inovasyon ve girişimciliğe olan ilgisini artırmak, genç fikirlerin desteklenerek yeni bir girişime dönüşmesi ve ticarileşmesine destek sağlamak için okullardan gelen proje veya iş fikirlerini içeren 1017 başvuru arasından en iyi 60 projenin finalist olarak belirlendiği TOBB Projektor Yarışmasında finale kalarak 22 Nisan 2024 tarihli girişimcilik eğitimine okul proje takımımızla katıldık.

Mrt

FİNALDEYİZ TOBB PROJEKTÖR 2024 yarışmasında okul proje takımımız 1017 başvuru arasından finale kalan 60 takım arasına girmeye hak kazanmıştır. Okul proje takımımıza başarılar dileriz.
Yarışma gençlerin profesyonel ve sosyal gelişimlerini desteklemek, inovasyon ve girişimciliğe olan ilgisini artırmak, genç fikirlerin desteklenerek yeni bir girişime dönüşmesi ve ticarileşmesine destek sağlamak için ilk adımda okullardan gelen proje veya iş fikirlerini içeren başvuruların değerlendirilerek en iyi 60 projenin finalist olarak belirlenmesi.
İkinci adımda; finale kalan proje takımlarına geleneksel girişimcilik ve ileri girişimcilik eğitimleri ile deneyim paylaşımlarını içeren mentörlük programı uygulanarak ilk 10 proje veya iş fikrinin belirlenmesi, üçüncü adımında ise dereceye girmeye hak kazanan takımlara, projelerinin geliştirilmesi, teknolojik girişimler haline getirilmesi ve ticarileşmesi için ihtiyaç duydukları desteğin sağlanarak; hızlı büyüyen ve ölçeklenebilir bir iş modeline sahip “StartUp” olmaları yolunun açılması amaçlanmaktadır.

Şbt

17 Şubat 2024 Eğitimde Yapay Zeka Zirvesi'nde okulumuz adına İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Mücahit YENTUR tarafından öğrencilerimize plaket takdim edildi. Eğitimde Yapay Zeka Zirvesi'nde "Smart Parking" isimli projemizle yerimizi aldık. Organizasyonda emeği geçen Yıldız Teknik Üniversitesi'ne ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bu güzel organizasyon için çok teşekkür ederiz.

Şbt

Kanser tedavisi sürecinde sağlıklı beslenmeyi ve sağlıklı gıdaya ulaşmayı önemseyen LÖSEV, bu yıl Ramazan ayı öncesinde Marmara Bölgesinde vakıflarına kayıtlı 1000  ihtiyaç sahibi aile tespit etmiş ve bu ailelerin kuru gıda ihtiyacını karşılamayı hedeflemiştir. Ancak kolileri tamamlayabilmek için ürün eksiklikleri bulunduğunu bize bildirerek okulumuzdan destek talebinde bulundular. Arkadaşlarla birlik olup kısa sürede belirtilen eksikleri tamamlayıp bugün LÖSEV e teslim ettik. Emeği geçen herkesin yüreğine sağlık..

Şbt

Petrol Ofisi Okul Spor Kulüpleri Satranç Turnuvasına katıldık.

Şbt

ÇEDES projesi kapsamında öğrencilerimiz Darülaceze ziyaretinde bulundular. Sevginin paylaşıldığı bir günde öğrencilerimiz orada olmanın mutluluğunu fazlasıyla yaşadılar. Gençlik Merkezine gittiler ve ardından Kent Ormanı'nında yürüyüş yaptılar.

Şbt

Öğrencilerimiz Bahçeşehir Üniversitesi ve Habitat Derneği işbirliği ile düzenlenen Eğitimde Yapay Zeka, Sanal Gerçeklik ve Robotik Kodlama Atölyesi etkinliklerine katıldılar.

Şbt

12. Sınıf öğrencilerimize yönelik lisans ve önlisans  programları, bölüm seçimleri, yatay ve dikey geçişler, üniversite sınav öncesi durum değerlendirmesi konularında Şişli Meslek Yüksekokulu müdür yardımcısı Melih KAYA tarafından bilgilendirme semineri yapıldı.

Ock

Mesleki anlamda kendini geliştiren, yenilikleri takip eden okulumuz Avrupa Okul Eğitimi Platformunda(ESEP) yürüttüğü başarılı çalışmalar ile eTwinning Okul Etiketi ödülüne layık görüldü.
eTwinning Okulları Avrupa düzeyinde, eTwinning için rol modelleri olarak tanınırlar.
Avrupa düzeyinde yüksek seviyede görünürlük elde ederler.
Aşağıdaki alanlarda lider olarak tanınırlar:
·  Dijital Uygulamalar
·  e-Güvenlik Uygulamaları
·  Pedagojiye Yenilikçi ve Yaratıcı yaklaşımlar
·  Personelin Sürekli Mesleki Gelişiminin Teşvik Edilmesi
·  Personel ve Öğrencilerle Gerçekleştirilen İşbirlikçi Öğrenme Uygulamalarının Teşvik Edilmesi

Ock

Okullar arası yakan top turnuvasında öğrencilerimiz ilçe 2.'si olarak kupa almaya hak kazandılar. Başarılı sporcularımızı ve öğretmenlerini tebrik ederiz.

Ock

Wise Chefs' Kitchen eTwinning Projemizin 7 ülkeden ortak okulların öğrencilerinin yöresel yemek, tatlı ve içeceklerini tanıttıkları öğrenci webinarımızı gerçekleştirdik. Emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Çevreme Duyarlıyım, Değerlerine Sahip Çıkıyorum(ÇEDES) Projesi Kapsamında öğrencilerimiz gençlik merkezi yetkilileri tarafından ağırlandı. Değerlerimiz konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

Ock

5-7 Ocak 2024 Gastrofest Türkiye Şefler Zirvesi Yemek Yarışmasında 12/C ve 9/B sınıfı öğrencilerimiz bireysel kategoride Altın Madalya, Lise Ekipler kategorisinde Gümüş Madalya almaya hak kazandılar. Öğrencilerimizi ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Ock

Okulumuz Gezi Kulübünün gezi takviminde yer alan Ankara gezimizi 22 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz, öğretmenleri ve arkadaşları ile Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedî istirahatgâhı olan Anıtkabir’i, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesini, Birinci ve İkinci Meclis Binasını ziyaret etti.

Ock

Okulumuzun kuruculuğunu yaptığı, 2023 yılında yürüttüğümüz "Math After Movie" isimli eTwinning projemiz Arnavutluk Ulusal Destek Servisi tarafından 2.'lik ödülüne layık görülmüştür. Projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.