Ock

Okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı öğrencilerimizin birbirinden güzel çalışmalarının yer aldığı ders içerikleri kapsamında hazırladıkları Sanat Sergisi. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

5-6 Aralık 2023’te İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen girişim hayallerinin gerçeğe dönüştüğü uluslararası bir startup zirvesi olan Take Off İstanbul'da öğrencilerimiz teknoloji ve gelecek odaklı, yenilikçi fikirleriyle ilham veren konuşmacıları dinleme ve sektörel trendleri konu alan panellere katılma fırsatı buldular.

Ara

Ülkemizin önde gelen pasta ve çikolata firmalarından Pelit Pasta ve Çikolata Fabrikasına 5 Aralık Salı günü düzenlediğimiz gezi sırasında üretimin değişik aşamalarını gören okulumuz Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri bilgilerini artırdılar, aynı zamanda çikolata müzesini gezerek eğlenceli vakit geçirdiler.

Ara

2-3 Aralık 2023 tarihinde İstanbul Bağcılar Çok Amaçlı Spor Kompleksinde düzenlenen Budakaido Türkiye şampiyonasının milli takım seçmelerini 11/B sınıfından öğrencimiz Bilge DOĞAN 3. olarak tamamlayarak milli takıma seçilmeye hak kazandı.

Kas

Öğrencilerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla “İş Fikrinden İş Kurmaya: Kosgeb ve Girişimcilik” adlı eğitim KOSGEB Uzmanı Emre YILMAZ tarafından verildi.

Kas

23-24 Kasım 2023 tarihlerinde Bahçeşehir Üniversitesi ve Habitat Derneği işbirliği ile düzenlenen "Eğitimde Yapay Zeka Farkındalık Eğitimi ve VR-Sanal Gerçeklik Atölyesi" etkinliğinde öğrencilerimiz 2 gün atölye çalışmalarına katıldılar. Öğrencilerimize bu imkanı sağlayan Üniversite yetkililerine ve Habitat Derneğine teşekkür ederiz.

Kas

Öğrencilerimiz Çevrim İçi Güvenlik Atölyesi'nde. Kontrol Bende Projesi kapsamında, 8 Kasım 2023 tarihinde Gençler için Çevrimiçi Güvenlik Atölyesi gerçekleştirildi. Bu çalışmada Sosyal Medya, Çevrimiçi Güvenlik ve Dijital Güvenlik Araçları konuları üzerine diyaloglar kurarak katılımcılardan bir farkındalık yaratma kampanyası oluşturmaları beklendi.

Atölye, İstanbul Facebook İstasyon'da 10:00- 15:00 saatleri arasında yüz yüze gerçekleştirildi.

Kas

Okulumuz öğrencileri 7 Kasım 2023 tarihli Habitat Derneği tarafından düzenlenen çocuklara saygı, çocuk gizliliği, çocuğa zarar vermeyecek şekilde veri kullanımı konularında bir günlük etkileşimli atölye çalışması DesignJam’e katıldılar.

Kas

20 Kasım Dünya Felsefe Günü Etkinlikleri kapsamında okulumuzda hazırladığımız çalışmalarımız. İnsanları eleştirel düşünmeye sevk etme ve felsefenin değerine dikkat çekme amacıyla 2002 yılında UNESCO tarafından ilan edilen “Dünya Felsefe Günü” her yıl Kasım ayının 3. haftası kutlanmaktadır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Okul Aile Birliği üyelerimiz, okulumuzda gerçekleştirdikleri sürpriz bir etkinlikle öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü'nü kutladı. Okul Aile Birliğimize göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz.

Kas

Sarıyer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 2-8 Kasım Lösemi Haftası kapsamında Sarıyer Meydanı’nda bir etkinlik düzenledi. Öğrenciler, lösemili çocuklara destek vermek ve farkındalık yaratmak amacıyla pankartlar açtı ve bilgilendirici broşürler dağıttı.

Etkinlikte öğrenciler, “Maskeni Atarım Hayalime Koşarım,” “Savaşı Kazandım Korkmuyorum,” “Erken Tanı Hayat Kurtarır,” Kim Korkar Lösemiden” gibi pankartlar açtı. Etkinlik, çevredeki vatandaşların da ilgisini çekti.

Etkinliği düzenleyen öğrenciler, lösemili çocuklara destek vermek ve farkındalık yaratmak istediklerini belirterek, “Lösemi, tedavisi mümkün olan bir hastalıktır. Erken tanı hayat kurtarır. Lütfen lösemi hakkında bilgi edinin ve lösemili çocuklara destek olun.” dedi.

May

Okulumuz Harezmi Eğitim Modeli Uygulama Sınıfı etkinliklerimiz işbirlikçi çalışmalarla devam ediyor.

May

Okulumuzun başlattığı Türkiye, Arnavutluk, Hırvatistan, Romanya ve Moldova'dan meslek liseleriyle ortak "Math After Movie (M.A.M)" eTwinning proje çalışmalarımız devam ediyor.

May

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü AB Erasmus Akreditasyon programına katılmaya hak kazandık. Özverili çalışmalarından dolayı öğretmenlerimizi kutluyoruz.

May

Okulumuz, Avrupa'daki en büyük okul ağı Avrupa Okul Eğitimi Platformunda(ESEP) yürüttüğü başarılı çalışmalarla, Brüksel'de bulunan Merkezi Destek Servisi(CSS) tarafından 2023-2024 yılı eTwinning Okul Etiketi Ödülüne layık görülmüştür.