Wise Chefs' Kitchen eTwinning Projemiz devam ediyor

Wise Chefs' Kitchen eTwinning Projemizle, insanlarda mutluluk anı, paylaşma anı diyebileceğimiz ortamları oluşturmaya çalışıyoruz. Bu yüzden, yiyeceğin sosyal kısmına ve şeflerin yaratıcılığına da inanıyoruz. Şeflerin yaratıcı olmalarını istiyoruz. İnsanoğlunun en önemli fizyolojik ihtiyacı yaşamlarını devam ettirebilmek adına yemek yeme olduğu için, beslenme ve mutfak kültürü yaşamın önemli bir unsuru konumundadır. Bu proje ile kendi ülkemize ve farklı ülkelere ait yemek kültürleri öğrencilerimize öğretilerek gelecek nesillere aktarılacak. Sağlıklı ve geleneksel beslenme özendirilmiş olacak. Öğrencilerimize yemek yapma becerisi kazandırılacak. Gastronomi ve mutfak sanatları eğitimi alan öğrencilere mesleki becerilerini geliştirmelerini, meslekleri hakkında küresel bir bakış açısı kazanmalarını ve gastronomi turizminin gelişimini teşvik etmelerini sağlar. Konuyla ilgili araştırma / derleme çalışmaları yapan öğrenciler araştırma yöntemleri ve planlaması konusunda deneyim kazanırlar. Yerel kültürün günlük yaşama yansıması olan geleneksel lezzetleri araştırır ve tanırlar.

27-02-2024

Yayın: 27.02.2024 - Güncelleme: 27.02.2024 22:36 - Görüntülenme: 21